Банско с устойчив модел за развитие на туризма и през лятото – започва 26-ият Джаз Фест

Един от най-привлекателните ски курорти у нас и на Балканите – Банско, за 26-ти пореден път привлича туристи от цял свят с Международния си джаз фестивал. Той ще се проведе от 5 до 12 август 2023 г.
Всяка вечер от 20 ч. на голямата сцена в града публиката ще може да аплодира световни и български джаз изпълнители.

Програмата на фестивала ще включва разнообразни събития и през деня – всеки ден от 11 ч. на сцената „Млади таланти“ в парка ще се даде изява на нови и обещаващи музиканти. А от 13 часа ще има забавления в парка, които ще включват различни музикални изпълнения и забавни активности за цялото семейство.

Джаз точките в града ще предоставят вълнуващо преживяване на джаз музиката, като разнообразни артисти ще се изявят на открити сцени в различни части на Банско. От класически до съвременни джаз изпълнения, тези точки ще съберат любителите на жанра и ще им предложат незабравими музикални моменти.

По време на Джаз академията ще се проведат майсторски класове и уъркшопи с известни музиканти от световна класа. Това е възможност за младите и амбициозни таланти да се учат от най-добрите в индустрията и да развият своите умения и знания.
За да приключи всяка вечер с уникален и задълбочен джаз опит, фестивалът ще представи Midnight – джемсешън в Ginger Bar & Dinner, след концертите на голямата сцена.

Преди концертите на голямата сцена, ще се проведе поредицата „Джаз срещи, на чаша вино с….“ в читалището на Банско, където публиката ще може да се запознае с джаз легенди, ще се наслади на разговори и истории от света на джаза.

Голямата изненада за публиката на Банско джаз фестивал ще бъде първата в България постоянна експозиция в читалището на курорта – „Джазът в България“. Тази изложба, курирана с дарения от български и чуждестранни джаз изпълнители и ценители, представя богатството и историята на джаза в нашата страна.

Банско Джаз Фестивал 2023 обещава да бъде музикално пътешествие из магичния свят на джаза.