Благотворителна кауза за XII-ото издание на Balkan MEDIA Awards 2023

XII-ото издание на годишните награди за журналистика Balkan MEDIA Awards 2023, което ще се проведе на 26 май 2023 г. от 18.30 ч. в Българския Културен Център, ес благотворителна кауза в подкрепа на онкоболния Николай Диковски. Организаторът на СПА Номинациите преди година беше арестуван в Скопие по обвинение в шпионаж.
Събитието, което ще се състои дни след най-българския празник 24 май, съвпада с 17-ия рожден ден на организаторите – агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън. Агенция VIP COMMUNICATION е част от Международна платформата за доказани професионалисти в различни области на общественото развитие – Global Leaders.
Концепция:
Наградите поощряват и подпомагат развитието на най-добрите практики в медиите у нас. Партньорите на ПР-агенцията ще осигурят предметни и почетни награди за призьорите – ФРЕШ ПРИНТ, Рефан, Едоардо Миролио и др. Над 40 журналисти от национални медии и над 150 ВИП гости ще присъстват на церемонията. Наградите ще бъдат в категории общество, икономика, иновации, култура и изкуство. Ще бъдат връчени и специални награди за цялостен принос в развитието на журналистиката у нас.
Основната цел на церемонията е да подпомогне стремежите на медиите да създават позитивни новини, отразяващи развитието на всички обществени и икономически сфери в страната. Да популяризират успехите на българския бизнес, българските таланти и благотворителните инициативи. Досегашни носители на престижния приз са журналистите Иван Гарелов, Милен Цветков, Валя Ахчиева, Георги Коритаров и други. През 2018 г. награда за цялостен принос към журналистиката у нас бе връчена и на 95-годишния главен редактор на в. „Истина“- полк. Дянко Марков.
Социално измерение: Дългогодишна е инициативата на PR-агенция ВИП Комюникейшън за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Със средства от благотворителните събития на ВИП Комюникейшън бе финансиран филмът на Ученическия парламент „ИСКАМ ДА ОСТАНА В БЪЛГАРИЯ“.
Екип: Управляващите съдружници Патриция Кирилова и Дончо Георгиев са носители на почетни дипломи и награди за Родолюбие и Будител на годината, както и за заслуги в патриотичното възпитание на подрастващото поколение, връчени от най-големите родолюбиви организации – Международната организация на обединените Българи и Съюзът на военноинвалидните кооперации.
Носители са на почетни награди за принос в развитието на медиите и на туризма, както и награда от сп. Бизнес Клуб за Подпомагане на българския бизнес.
Патриция Кирилова е журналист и пиар с активна гражданска дейност. Създател на Женски Експертен Съвет към Общобългарския парламент, Член-кореспондент на Международната академия на Обединените българи, почетен Амбасадор на македонския туризъм в България и автор на 4 книги.
VIP COMMUNICATION PR Agency, като част от платформата Global Leaders, инициира и организира международни форуми за женско лидерство – Women Leaders Awards, наградите за луксозно строителство Luxury Property Awards и за журналистика – Media Awards, Балканските награди за Туристическа Индустрия, Балканските Медицински Награди и Черноморските Оскари.

,