България е водеща SPA дестинация на Балканите

Arte Spa&Park Hotel Велинград е финалист за Balkan Awards of Tourism Industry 2023

България продължава да бъде водеща SPA-дестинация на Балканите с 5-звездни преживявания и изобилие от лековити минерални води, посочва международното жури на деветото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2023. Церемонията ще отличи добрите примери в туризма на Балканите – общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри от различни държави, а златните статуетки ще бъдат връчени на 05.12.2023 г. от 20 ч. в 5-звездния хотел Hyatt Regency Sofia.

Сред финалистите е един от най-предпочитаните Spa-хотели на Балканите – 5-звездният Arte Spa&Park Hotel, разположен в Spa столицата Велинград. Носител е на престижните награди „Най-добър SPA хотел на България” и „Най-добър SPA хотел на Балканите” няколко поредни години. Хотелът е разположен в подножието на гората, сред дивна гледка и уникална природа, в район на бризове с чист въздух и висока йонизация.

Arte Spa & Park Hotel Велинград разполага с 126 модерно обзаведени помещения за настаняване. От двойна стая до президентски апартамент. Заведенията на територията му пленяват с неповторима атмосфера, разнообразие от напитки и добра храна. Също безброй вкусови изненади и предизвикателства, които да пробудят любопитството и в най-изтънчените ценители на кулинарното изкуство. За последователите на здравословното и био съобразно хранене също има достатъчно възможности. На територията на комплекса има ресторант – Villa Maria, Лоби бар – Moët & Chandon и Уиски бар.

Освен за релакс, хотелът е изключително подходящ за всякакви събития и мероприятия. Кино салон, зала за обучения или презентации. Конферентните зали на Arte Spa & Park хотел са подходящи за всеки тип събитие, благодарение на функционалната си архитектура. С правилни форми, естествена светлина, напълно оборудвани и обзаведени. На разположение към залите е и бизнес център.

И най-голямото богатство на хотела е зоната за релакс ARTE SPA – с вътрешна и външна зона на територия от 1500 кв.м. Предлага невероятно разнообразие от процедури, с грижа за красотата и за здравето. Вътрешна част е с вътрешен плувен басейн – 17х8м., вътрешен детски басейн – 8х3м., излаз от вътрешен към външен басейн чрез топла връзка, две джакузита, сауни – Билкова, Финландска, Инфрачервена, солна стая, арома парна баня, солна парна баня, расул, приключенски душове, Хамам, терма баня, басейн Ротонда, ледена стая, релакс зона, масажни студия, тангенторни вани, family масажно студио, фитнес, салон за красота. Външната част е с външен плувен басейн – 22х9м., външен детски басейн – 12х10м., Руска къща, с руска баня, зала за хранене и печка на дърва, контрастни топила – 4бр., джакузи външно – 1бр.

Хотелът предлага и други активности – Детски Център, Нутрит център, Еко пътеки, Екскурзии и трансфери.