България представя туристическите ни богатства на световно изложение в Лондон

23 представители на българския туристически сектор, заедно с Министерството на туризма, участват на международното туристическо изложение World Travel Market (WTM) в Лондон от 6 до 8 ноември 2023 г., съобщава министерството. В най-голямото световно изложение за професионалисти в туристическата индустрия участва и министърът на туризма Зарица Динкова.

Сред акцентите са културно-историческото наследство на страната ни, наред със средновековния шедьовър Боянска църква, Хераклея Синтика, Царевград на Асеневци, Самоводската чаршия на Търново, виното на България, магията на пещера Магурата, античната Вила Армира и др. Всичко това ще бъде презентирано чрез VR оборудване и богато VR съдържание на български и английски език.

Гостите на българския щанд ще се запознаят с възможностите за винено-кулинарен туризъм в Североизточна България, Тракийската низина и Розовата долина, Южен Сакар, Долината на Струма, Западна и Централна Дунавска равнина. Всеки от районите ще бъде промотиран с качествено, типично за тероара вино, както и чрез картите им, онагледяващи винените маршрути и свързаните туристически атракции.