Българска компания измества китайските продукти на Балканския пазар

Семейната фирма ’ГРИПС ПВЦ’ спечели златна статуетка от Balkan Business Awards 2023

Българската компания ’ГРИПС ПВЦ’’, която има над 30 годишен опит, успя да елиминира конкуренцията от китайски продукти в редица балкански държави, с което спечели високите оценки на журито на деветото издание на Балканските бизнес.

Церемонията Balkan Business Awards 2023, организирана от международната платформа Global Leaders, събра предприемачи, кметове, инвеститори и медии на 14 юли в 5-звезден столичен хотел.
‘’ГРИПС ПВЦ’’ ООД е семейна фирма , основана през 1991 г. в гр. Раковски, която стартира своята дейност с производството на меки и твърди ПВЦ фолиа. Тази дейност непрекъснато се разширява и разнообразява с все по-нови, висококласни продукти, които добиват все повече популярност.„Грипс ПВЦ“ е и представител на ‘’Роял Груп Технолоджис‘’ – Канада и повече от 25 години е известна с продажби и монтаж на външна винилна облицовка, позната като съвременния начин за облицовка и изолация на фасади.
В последствие фолиата на компанията започват да се използват от чуждестранни фирми за производство на коледни елхи и се поражда идеята за собствено производство на такива. След направена инвестиция за закупуване на специалната технология вече 20 години фирмата изработва и предлага на пазара широка гама от изкуствени елхи и коледни аксесоари, които се произвеждат по оригинална, невиждана до момента канадска технология.
Стартът започва с малко на брой модели /около 12/, докато пазарът не започва да се развива и моделите с всяка изминала година да се подобряват и увеличават. Това изисква нови и нови инвестиции, за да се достигнат водещите и непрекъснато променящите се тенденции и достигане до предлаганите днес над 60 вида елхи и голямо разнообразие от всякакъв вид коледна украса.
Това е идеята и целта на компанията – непрекъснато предлагане на нови, подобряване на стари модели и подсигуряване на богат избор на клиента.
Използваната технология за направата на изкуствените елхи е с безвредно фолио, което не съдържа олово или други вредни вещества, а за заместител се използва силиций. Това ги прави и екологично чисти. Благодарение на високото качество, продуктите на ‘’Грипс ПВЦ’’ започнаха да изместват доскоро господстващите на пазара китайски елхи.
Голяма част от произведените продукти са предназначени за износ за много балкански страни – Сърбия, Румъния, Македония, Гърция, Черна Гора, Хърватска, Словения и много други държави, където всяка година се забелязва все по-голям интерес и по-голямо търсене.
Нарастват и продажбите на така наречените ‘’елхи-гиганти’’. Предлагат се изкуствени елхи с височина до 16 и повече метра, които се монтират на специални конструкции, подходящи са за външни и вътрешни условия, което ги прави предпочитани от множество общини, административни сгради, училища, хотели и др.
Във все повече градове на Балканите и Европа елхите на ГРИПС ПВЦ са предпочитано коледно решение.
Компанията се старае с всяка изминала година да подобрява, разнообразява и разширява гамата от всички предлагани на пазара продукти, за да поддържа интереса на клиента и да отговаря на неговите очаквания и предпочитания.