Вицепрезидентът Илияна Йотова и НВ Симеон Втори ще бъдат гости на културното събитие на сезона

Вицепрезидентът на България Илияна Йотова, Негово Величество Симеон Втори, министърът на културата  Кръстю Кръстев, мелнишкият епископ Герасим – главен секретар на Св. Синод, както и предприемачи, инвеститори, адвокати, лекари ще бъдат част от културното събитие на сезона – гала вечеря сред колекция от фотографии с оригиналния подпис на Кристо и Жан Клод. 

В изключителната обстановка на хотел „Анел“ в София гостите ще се потопят в атмосферата на една необичайна изложба, където се срещат изкуството, удоволствието и бизнесът. Партньор на събитието, което ще се състои на 20 септември от 19 ч.,  е VIP COMMUNICATION PR Agency, част от международната платформа за сътрудничество Global Leaders. Организатори са Музей-галерия „Анел“ и Съюзът на колекционерите в България.

Колекцията на Музей-галерия „Анел“ е съставена от над 2000 творби на модерно и съвременно българско изкуство. По време на събитието ценителите ще могат да разгледат и изберат оригинален постер с авторски автограф. Всички изложени творби ще бъдат предложени за продажба.

Христо Владимиров Явашев (известен като Кристо) е американски скулптор, художник и авангардист от български произход. Прославя се заедно със съпругата си Жан-Клод дьо Гийебон с оригиналните си пространствени художествени инсталации, опаковащи с плат различни предмети – от пишеща машина и телефон до цели сгради, острови и дори крайбрежие.

Негови работи са опаковането на сградата на Райхстага в Берлин и на Пон Ньоф – най-стария мост в Париж, опъването на 38-километрови платнени завеси в Калифорния и разполагането на платнени портали в Сентръл парк в Ню Йорк.