Евродепутат, кметове и бизнес дами с отличия от  Women Leaders Awards 2024 

Лидерът в строителните инвестиции Диляна Христова е сред финалистите 

Евродепутатът Елена Йончева, министри, дипломати, кметове и жени-лидери в бизнеса и индустрията ще бъдат част от международния форум  Women Leaders Awards 2024, който ще се  проведе на 1 март 2024 г. в балната зала на 5-звездния Hyatt Regency Sofia.
Добрите примери в женското лидерство и предприемачество ще бъдат отличени  по време на събитието, вдъхновено от основните ценности на Европейския съюз за равенство и борба с дискриминацията, съобщават организаторите от международната платформа за сътрудничество – GLOBAL LEADERS.   Сред претендентите за златните статуетки е Диляна Христова, която има над 25 години опит в сферата на строителството и недвижимите имоти, където e заемала редица ръководни постове. С професионалния си опит в инвестициите, продажбите и управлението, в качеството си на генерален мениджър, Диляна допринася за цялостното развитие на Нова Сити Груп. В миналото е участвала в процеса на изграждане на многобройни проекти, основно в сферата на жилищното строителство.
Диляна притежава магистърска степен по „Геотехника и Възобновяеми източници на енергия” и бакалавърска – в специалност „Геотехника и геоинженеринг“ от НБУ.
Започва работа в Нова Сити Груп през 2016 година. През годините се доказва като експерт с отлични организационни умения и през 2020-та  заема поста генерален мениджър за България в глобалното семейство на Неосити груп с клонове в Израел, Чехия, Полша, Румъния, САЩ, Канада и Нигерия.

Партньори на събитието са Зонта Клуб България, Международният Институт за Сигурност и Сътрудничество, Българската Търговско-Промишлена Палата, Association of the Bulgarian Leaders and Entrepreneurs – ABLE, Bulgarian Industrial Capital Association – BICA, Association Agora France, Agora Club Calais 8 France и други.