Започнаха безплатни нефрологични прегледи за пациентите в Бургас

Кампания за профилактика и лечение на нефрологични заболявания стартира в Бургас от днес и ще продължи до края на годината, съобщиха от диализния център „НефроЛайф“, който свързва инициатиивата с 4-ия рожден си ден.

Безплатните прегледи ще се провеждат след предварително записан час на тел. 056/ 555 588. Целта е хората да получат достъп до висококачествени здравни грижи в областта на нефрологията.

От този месец в здравното заведение започва работа още един нефролог – д-р Боряна Иванова*. По време на празничния коктейл, тя представи пред присъстващите своите бъдещи планове в сферата на диализното лечение, развитието на центъра и обогатяването на  предлаганите услуги – стартиране дейност перитонеална диализа и някои клинични аспекти в нефрологията. Предвидени са поредица срещи и обучителни семинари на тема поддръжка на съдовия достъп, диета в диализен и преддиализен стадии, акценти върху диабетното бъбречно заболяване и др.

Диализният център, намиращ се в бургаския комплекс „Изгрев“, е първият в България, който въведе добрите практики, прилагани в Израел – един от центровете за качествено специализирано лечение и иновации в света.

„НефроЛайф“ се е доказал пред пациентите в страната и чужбина като първокласен и надежден избор за хемодиализно лечение. Клиниката стои зад редица социално ангажирани кампании насочени към хора с хронични бъбречни заболявания.

Освен, че центърът е оборудван с висок клас апаратура, най-важното, което пациентите срещат тук е екип от лекари и медицински сестри с лично, приветливо отношение и индивидуален подход – обхващайки целия път на проследяване – от профилактиката като първична и важна стъпка до самото диализно лечение.

* За д-р Боряна Иванова:

Завършва МУ-Варна през 2017 година. От следващата година е назначена като асистент към медицинския университет. Пряко участва в обучителния процес на българо- и англоезични студенти по медицина. Участва в научни конгреси с насоченост нефрология и диализа. Член е на Българския лекарски съюз и Българско дружество по нефрология. Автор и съавтор на научни статии в български научни списания.