Звезди на индийската сцена с турне в 5 наши града

Най-известните и утвърдени звезди на индийските класически танци – Лина Малакар Видж и Шармила Мукерджи гостуват в България по време на дните на индийската култура от 15 до 24 август. Те ще представят вековните традиции на храмовата и дворцова култура на азиатската държава в пет български града – Велико Търново, Варна, Бургас, София и Пловдив.

Публиката ще се докосне до богатството и колорита на индийския класически танц, а организатори на събитието са Индийският съвет за културни връзки (Indian Council for Cultural Relations), посолството на Индия у нас, Индологическа фондация „Изток-Запад“ и асоциация „Индия“, с активното съдействие на общинските ръководства в градовете-домакини.

Дните на индийската култура бяха тържествено открити на 15 август в София в присъствието на официални гости, следва гостуване на сцената на Летния театър на Велико Търново, а на 17 август празникът се пренесе в Морската градина във Варна. На 18 август индийската култура бе аплодирана на пл. „Тройката“ в Бургас, а на 19 август ще зарадва столичани на сцената на Лятна естрада в Борисовата градина в София.

Дните на индийската култура в България ще бъдат закрити с представление в Пловдив, а входът за всички спектакли е свободен.