Интерконтинентал София с престижен приз от World Travel Awards 2023

За пети пореден път Интерконтинентал София е отличен за Водещ хотел на България
2023 (Bulgaria’s Leading Hotel) от най- престижната класация в областта на туризма –
Световните туристически награди (World Travel Awards). Победителите в престижната класация се избират въз основа на онлайн публично гласуване от страна на крайните потребители и професионалисти в сферата на туризма на световно, регионално и национално ниво. Бляскавата церемония по награждаването се проведе на 29-ти септември в гр. Батуми, Грузия. Световните туристически награди, които празнуват 30-ти юбилей тази година, са създадени през 1993 г. и са световно всепризнат еталон за отлично качество и най-високи постижения във всички сектори на туристическата и хотелиерската индустрия.
Генералният мениджър на хотела г-н Анджело Зукала коментира: “За нас е огромна чест да бъдем отличени за пети пореден път за Водещ хотел на България от Световните туристически награди. Сърдечно благодарим на всички наши гости и партньори, които гласуваха за нас, както и на прекрасния екип на хотела, без който този успех не би бил възможен. В стремежа си да предоставим превъзходно изживяване за нашите гости, сме щастливи да споделим, че компанията собственик Галакси Инвестмънт Груп осъществи цялостно обновяване на хотелския конферентен център и бална зала, а в началото на годината отвори врати и кулинарното бижу на хотела – ресторант „АДОР “. 
Новината за спечелването на престижната наградата съвпада и с друго дългоочаквано събитие, а именно завършването на ремонта на емблематичните жълти павета и възобновяване движението по булевард „Цар Освободител“, което гарантира свободния достъп до ИнтерКонтинентал София”. 

За ИнтерКонтинентал София:
Разположен на емблематичните жълти павета в сърцето на столицата, InterContinental Sofia
предлага истинско луксозно петзвездно обслужване и спиращи дъха гледки към „Св.
Александър Невски“ и Витоша. Хотелът е част от InterContinental Hotels Group (IHG®),
водеща международна компания в хотелската индустрия, която обединява 19 бранда с над
345 000 служители.
В момента IHG® има общо над 6000 отворени хотела в цял свят и 1900
хотела в процес на изграждане.