Малки и средни предприятия от Сицилия с амбиция да инвестират у нас

Представителите на Асоциацията на малки и средни предприятия от Сицилия представиха своите бизнес намерения в България, като акцент бе поставен на сектор енергетика – производство на електроенергия, рециклиране на оборудване за сектора и др. Bulgarian Chamber of Commerce and Industry бе домакин на поредната среща с партньори от #Italy, със съдействието и активното участие на ръководителя на Службата по търговско-икономически въпроси на България в #Milano – Андрияна Колева. Италианските компании се запознаха с възможностите за инвестиции в нашата страна в секторите енергетика, информационни технологии, екология и др.

Цветан Симеонов, председател на БТПП, посочи, че отличното сътрудничество със СТИВ вече има добри резултати и очаква те да се разширят – както в областта на инвестициите, така и в различни съвместни дейности между български и италиански партньори. Председателят на Съвета по инвестиции при БТПП Владимир Томов представи възможностите за използване на фондове и финансиране за бъдещите инвестиции в нашата страна, като информира за потенциала на членовете на Съвета по инвестиции – инвестиционни фондове, банки и други финансови институции и организации, частни инвеститори.

Андрияна Колева представи големия икономически форум в Сицилия, Катания, който ще се проведе през януари 2024 г., и ще бъде добра възможност за представяне на български компании в Южна Италия. БТПП ще разпространи информация за събитието след изясняване на подробностите с организатора.