ОНКОБОЛНИ ПОМАГАТ НА ОНКОБОЛНИ 

Подаръци и екскурзия зарадваха страдащи от рак за Богоявление

Бизнесдамата Маринела Арабаджиева, Lions Club Sofia Capital и почетният консул на Молдова в България г-н Чипев помогнаха на доброволец да изпрати цяла група онкоболни до Сандански и до храма на Преподобна Стойна  в Златолист, за да се заредят с положителна енергия. Според инициаторите, сред които е и онкоболният Николай Диковски, подобни пътувания оказват много позитивно влияние в битката с болестта.
В екскурзията до Златолист се записаха 26 болни – всички те с рак в различен стадий. Организатор на събитието е Ибро Райков, който също се грижи за онкоболен. Идеята се заражда, когато самият Райков завел своя близък в Златолист. Организаторът заимствал идеята от болниците в Турция, които организират ежедневни разходки и пътувания на разведряващи и зареждащи места, като част от терапията при хората с онкологични заболявания.
За всички пътуващи имаше новогодишни подаръци от ФРЕШ Брадърс, козметика от Роза импекс и сокове от Филикон 97 АД, осигурени със съдействието на ВИП Комюникейшън.

За повече информация: https://codehealthplay.bg/title/onkobolni-pomagat-na-onkobolni/?fbclid=IwAR0Rq4qilLq-TUZhr8UXv0Afwq6-xBaOTYL2bgfOQgyprWYQul466lVPRsw