Отново ръст на цените на луксозното строителство в София

 OKINAWA Boutique Residence е финалист за LUXURY Property AWARDS 2023

Ниските лихви по ипотечните кредити водят до ново поскъпване на жилищата в София през последните 12 месеца – на места с над 4о процента, а луксозните имоти по традиция запазват по-високи цени, посочва журито на годишните LUXURY Property AWARDS 2023.  Те ще бъдат връчени на 9 октомври 2023 в 5-звездния хотел Hyatt Regency Sofia. Организаторите на събитието, които са част от международната платформа за сътрудничество Global Leaders,  по традиция подкрепят и социална кауза – дарение за младите таланти от Националното училище за танцово изкуство – София.

Една от сензациите на пазара на луксозно и качествено ново строителство в София – OKINAWA Boutique Residence, впечатлява с високите стандарти на енергоефективност и иновативната концепция HEALTHY BUILDING, в чието ядро е здравословният начин на живот и благоденствието на обитателите.Строително-предприемаческата компания ТАСКОВ & СТОЯНОВ са пионери в областта, предлагащи за първи път в България жилищен продукт с подобни характеристики. Проектът се намира в кв.“Малинова долина“, на втора линия на бул.“Симеоновско шосе“ в близост до обновения търговски център „Фантастико“.При строителството на сградата са заложени материали и технологии, които допринасят за осигуряването на благоприятна жилищна среда. Освен ф

итнес на открито, за новодомците ще има и друга уникална екстра – истинска японска Дзен градина.След като през юли 2023 г. бе приет и планът за разширяването на столичната метромрежа с още 3 метростанции, едната от които е в близост до впечатляващата сграда – на кръстовището на бул. “Симеоновско шосе“ и ул. “Проф. Иван Странски“. Само на 3 минути пеша от новостроящата се healthy building сграда. 

Новата метростанция е поредното ценно допълнение към списъка с удобствата на проекта.Наличието на метро увеличава значително инвестиционната стойност на имотите в OKINAWA Boutique Residence, споделят инвеститорите.