Патриция Кирилова и Global Media с приз от наградите „Бранд на България 2024“ 

Отличиха над 15 български  бранда за иновации и устойчивост

Над 15 български  бранда бяха отличени за иновации, устойчиви бизнес модели и социална отговорност от второто издание на националните награди „Бранд на България“.

Церемонията, организирана от предаването „Брандовете на България“ по ТВ1 БЪЛГАРИЯ , се проведе в Интер Експо Център – генерален партньор на форума.

Почетните награди „Бранд на България“ със симовола „лъв“, олицетворяващ просперитета на България и основен елемент в герба на страната ни, бяха връчени на Черноморец, Исторически парк, RoboBizz, Brain Storm Consult,  Център за безопасност и здраве при работа, УНСС, Viva Credit, Peri, Al-Amar, Next Basket, Premio Travel, Eliza Beauty, Cozy Wear, ТВ1 и Интер Експо Център.

Специална награда в категория „Свобода на словото“ получи Патриция Кирилова, главен редактор на Global Media. Водещи на събитието бяха Мария Василева – автор и водещ на телевизионното предаване „Брандовете на България“ по ТВ1 с ко-водещ Павел Владимиров, лице на БНТ и основател на CINEMATIKA.

Освен наградите, програмата обхвана и дискусионен панел на тема “Бъдещето пред Брандовете на България и устойчивото бизнес развитие” с комисия, съставена от Ивайло Иванов (управител на Интер Експо Център), Камелия Терзийска (управител на Brain Storm Consult), Ивайло Георгиев (СЕО Next Basket), Николай Нероев (основател на Robo Bizz), Румен Ковачев (директор на ТВ1 България) и Иван Тихов (представител за България на немската бизнес организация BVMW e.V). Участниците в дискусията анализираха текущите тенденции и предизвикателства пред бизнеса в контекста на дигиталната трансформация, изкуствения интелект и глобалните партньорства.
За настроението на гостите се погрижи певецът Искрен Пецов, чийто музикален репертоар добави неповторима емоционална нотка към събитието.  

„Тези втори Годишни национални награди Бранд на България“ са от изключително значение за цялостната микроикономическа сцена на страната. Защото както от големите, така и от малките български брандове и от техните пазарни успехи зависи голяма част от икономическата стабилност на страната и промяната на цялостната предприемаческа среда. Моята мисия е да им даваме гласност и като представител на медия с фокус върху свободната журналистика в България ТВ1 България, да търся отговори и решения от съответните държавни институции в полза на българския бизнес.“ – сподели Мария Василева, организатор на събитието и водещ на „Брандовете на България“.

Второто издание на Годишните Награди „Бранд на България“ потвърди ангажираността на Интер Експо Център към подкрепата на бизнес средата в България, както и значението на медийното партньорство с ТВ1 България за развитието и популяризирането на български брандове на национално и международно ниво.