Популяризират ваксинациите с конкурс за тематична детска рисунка

Инициативата е на Министерството на здравеопазването и с подкрепата на УНИЦЕФ България

Информационна кампания за популяризиране на ползата от ваксините бе подета от Министерството на здравеопазването, с подкрепата на УНИЦЕФ България, съобщава пресцентърът на ведомството. В рамките на кампанията е обявен и конкурс за детска рисунка на тема ваксини, а председател на журито е художничката Неда Малчева.

Участниците в конкурса ще бъдат разделени в три възрастови категории от I до IV клас, от V до VII клас и от VIII до XII клас. Творбите могат да бъдат изпращани в срок до 15 май на имейл адрес: presscenter@mh.government.bg или чрез Български пощи на адрес пл. Света Неделя 5 до Пресцентър на Министерство на здравеопазването.

Победителите в трите възрастови групи ще бъдат класирани на I-во, II-ро и III-то място, като за тях са предвидени и награди. Те ще бъдат обявени в Деня на детето – 1 юни на Фейсбук страниците на Министерство на здравеопазването и Плюс мен.

Целта на инициативата, която преминава под шапката на Специализирания сайт на МЗ за имунизациите в България „Плюс мен“, е да покаже колко важно е да бъдем ваксинирани, за да защитим себе си и околните от редица заболявания.

Снимка: Министерство на здравеопазването