Ръстът на цените в луксозното строителство достигна 25 %

Новият комплекс Trakia Green Park е финалист за LUXURY Property AWARDS 2024

Пазарът на луксозни имоти бележи ръст и през тази година, посочват организаторите на XIV-то издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2024.  В истински форум на строителството от високия клас с най-добрите примери в луксозното строителство, архитектурата и дизайна ще се превърне церемонията на 4 октомври 2024 в 5-звездния столичен хотел Hyatt Regency Sofia, амбицирани са организаторите от Глобал Медиа Груп и ВИП Комюникейшън, част от международната платформа за сътрудничество Global Leaders. 

В някои столични райони има ръст от 24% за година, а интересът на купувачите е насочен както към висок клас жилища в добре поддържани сгради в централни райони, така и към имоти в процес на изграждане в близките до центъра квартали, категорични са брокери.

Пловдив отново конкурира най-успешно София в изграждането на луксозни сгради, категорично е журито на конкурса. Сред финалистите е новият модерен комплекс на територията на квартал Тракия в Пловдив – Trakia Green Park, разположен на бул. “Освобождение“, в близост до Мол Плаза и Хотел SPS.

Амбициозното строителство на Trakia Green Park задава нов стандарт в жилищните комплекси от затворен тип. Фокусът на проекта е изграждането на голям вътрешен парк, който да предостави на обитателите спокойно място за отдих – сред зеленина и удобства за свободното време.

Комплексът притежава отлична локация, гарантираща удобство и комуникативност, ситуиран е в един от най-предпочитаните райони на града, с иновативна зелена концепция и условия за отдих.
Освен големите пътни артерии, които го свързват бързо и лесно с всяка точка на града, комплексът е заобиколен от множеството търговски обекти, обществени институции – като училища и детски градини. Всичко, от което биха могли да се нуждаят жителите на Trakia Green Park – като пазаруване, хранене или развлечения, е на една ръка разстояние.
Строителството на комплекса стартира с поетапното изграждане на Секции А, Г и Д, чиято височина достига 10 жилищни етажа. Апартаментите се предлагат в широк избор от квадратури. От уютни студиа до просторни многостайни жилища – всяко пространство е предвидено да осигури максимален комфорт и функционалност. С модерна архитектура, панорамни тераси и френски прозорци апартаментите предлагат красива гледка и изобилие от естествена светлина.
Нововъведение в стандарта са жилища на партерно ниво, които разполагат с малки дворове тип веранди, идеални за наслаждение на открито от комфорта на дома.
В Trakia Green Park се изгражда и подземен паркинг, както и гаражи, готови да задоволят необходимостта от места за автомобили.
В комплекс на Trakia Green Park се влагат висококачествени строителни материали и се разчита на компетентен строителен екип, които да гарантират здравината и устойчивостта на сградите, както и сигурността, че всеки етап и детайл е старателно изпълнен по необходимите технологични стандарти.

По време на церемонията  ще бъдат връчени призове за Иновации и инвестиции в луксозното строителство, Луксозно жилищно, обществено и бизнес строителство, Най-добра строителна компания, Идеен проект, Реновирано строителство, Локация на годината и др. Партньори на Строителните награди са“ Камарата на архитектите в България, Българска предприемаческа камара, Националната строителна федерация, Международната академия на архитектуратата и други.

 Екипът на ВИП Комюникейшън е организатор на мащабни събития за популяризиране на най-добрите практики в туризма – Балкански награди за Туристическа Индустрия, Националните медицински награди, призовете за Значими постижения в бизнеса на Балканите, както и за постижения в развитието на морския регион.

Снимки: Trakia Green Park