Сладолед с ракия и туршия – задава се Rakia and Spirits Fest 2023

Проф. Нинослав Никичевич от Сърбия оглави журито за най-добри спиртни напитки

Най-добрите ракии, спиртни напитки и дестилерии от Балканите и света ще дефилират на подиума на Rakia and Spirits Fest Sofia 2023 на 9 и 10 декември в НДК.
Гостите на фестивала ще се насладят на асортимент от над 400 от най-добрите ракии и спиртни напитки на Балканите и света, които ще бъдат оценени и от професионално жури. Специална дегустационна комисия с председател проф. Нинослав Никичевич от Сърбия по време на
сляпа дегустация ще избере най-добрите спиртни напитки.

Награждаването ще избере победителиге на 9 декември от 13:30 часа по време на Rakia & Spirits Fest Sofia 2023.
В програмата ще има и три увлекателни мастер класа, представени от шест водещи, разкриват вълшебството зад производството и комбинациите с ракия само на 9 декември от 15:00 до 19:00 часа зала 1.7 по време на Rakia & Spirits Fest Sofia.
Освен премиери на различни нови продукти и авторски ракия-коктейли за любителите на нестандартни вкусове, ще има и търговска зона.
Първият Музей на Ракията София ще представи колекционерски и единични бройки уникални напитки, които не могат да бъдат намерени по света. Хранителната зона ще бъде заредена със сочни меса и традиционни мезета.

Изненада за гостите на феста ще бъдат нетрадиционните гурме преживявания, като Сладолед с ракия и туршия, раклет с кисели краставички и други. Билетите за Rakia & Spirits Fest Sofia 2023 ще могат да се купят на място време на самото събитие или он-лайн през eventim.bg, bilet.bg или grabo.bg. Организатор на събитието е Rakia and Spirits Fest.