Иновации по Черноморието учат децата на двигателна култура и грижа за природата

„X Challenge Park“ развива спортни умения и предлага незаменима среда за общуване

Най-успешните компании и общини в Черноморския регион ще бъдат отличени на официална церемония в центъра на един от най-бързо развиващите се курорти – Приморско. Събитието ще се проведе на 6 септември 2024 г. от 19.00 ч. в центъра на града. Деветото издание на морския форум се организира от Global Media и ВИП Комюникейшън, които са част от международната платформа за сътрудничество – GLOBAL LEADERS.

Черноморските награди за девета година ще представят най-успешните примери и устойчиви модели за развитие на морския ни регион. Сред финалистите е уникален комплекс, разположен в красива борова гора, на една велоалея разстояние от плаж „Понтона“ в Царево. „X Challenge Park“ не само развива различни спортни умения, но и предлага незаменима среда за общуване, максимално естествена и ненатрапчиво защитена.

Лятото в „X Challenge Park“ е впечатляваща възможност за детската ваканция, изпълнена с много приключения, забавления, игри, спорт и нови приятели. Всичко е сред природата – в гората и на плажа, под грижите на квалифицирани инструктори и аниматори. Лагерите са неповторима възможност да се откъснат децата от дигиталните устройства, да развият двигателна култура и по един ненатраплив и увлекателен начин да се научат да бъдат самостоятелни, дисциплинарни и самоуверени хора.

Базата на лагерите се намира в обособена къмпинг зона в парка, оборудвана с уютна лятна кухня и изрядно поддържан санитарен възел с топла вода. Освен палатките, лагерното огнище и откритото лятно кино под звездите завършват картинката за мечтаната ваканция на всяко дете. Спортното разнообразие, което предлага паркът, включва skate pool, мини рампа, байк трасе, висяща въжена градина с тролей и „махало“ за по-смелите, легион трасе и детски кът за по-малките. Бистрото в парка освен вкусно и здравословно меню, предлага на лагерниците да се учат на грижи към зеленчуковата градина, която ги храни.

„Ние сме екип от усмихнати, енергични и авантюристични млади хора. Събра ни любовта към предизвикателствата, спорта и природата и общата ни цел да създадем един мечтан оазис за децата – място, където да спортуват, да играят, да се забавляват и да мечтаят“, споделят от екипа на „X Challenge Park“.

Инфраструктурата на парка следва принципа на минимална намеса в заобикалящата борова гора. Спортните съоръжения са изцяло съобразени с релефа на терена и съществуващата растителност и се вписват хармонично в парковото пространство – skate pool, байк трасе, висяща въжена градина, легион трасе и др. В непосредствена близост са разположени уютна сенчеста и прохладна къмпинг зона, просторни дървени санитарни помещения, бистро с впечатляващо меню, изготвено от шеф готвач с Мишлен звезда, оборудвано споделено работно пространство, барбекю зона, лятно кино под звездите, детски кът за най-малките. Паркът е осветен, обезопасен и охраняван.

Снимки: „X Challenge Park“