София става столица на високия клас строителство с LUXURY Property AWARDS 2024

Обновеният хотел Hilton Sofia е финалист за златните статуетки

Лидерите в луксозното строителство ще бъдат отличени от XIV-то издание на LUXURY Property AWARDS 2024 на 4 октомври 2024 г. в Hyatt Regency Sofia.  Организатори на форума са Global Media и VIP COMMUNICATION.
Финалист за златните статуетки е напълно обновеният Hilton Sofia, който предоставя изключително изживяване и своеобразно пътешествие в свят, където природата се слива с модерния дизайн. Реализацията на проекта е базирана върху мотото „Парк в хотела и хотел в парка“ – преоформяне на обемите до обогатяване на парковата среда, с пешеходни алеи и зелени площи. В екстериора са инсталирани вертикални зелени стени, които дообогатяват съществуващата паркова среда. В общия архитектурен облик са добавени три нови пристройки, с които се разширява площта на ресторанта и лоби бара, добавя се нова конферентна зала Вихрен на партерен етаж и красива бална зала Мусала с уникална 270-градусова гледка към Южен парк. Симетрията в сградата към булевард България се допълва от напълно нов Executive Lounge. Главният вход на Hilton Sofia е решен с козирка с височина 5 метра с покрита остъклена площ 290 кв.м.

Цялата интериорна концепция е съсредоточена върху присъствие на природата, около и вътре в сградата, като умело са комбинирани земни цветове и текстури, текстил, дърво, естествен камък и стъкло. В Хилтън София световната верига отваря два от най-новите си бранда – OXBO и Regale.

Хотелът разполага с 259 стаи луксозно обзаведени стаи, отговарящи на последните трендове на бранда и най-високи световни стандарти. На последния етаж са разположени ексклузивните 11 хотелски единици, сред които и два нови апартамента. На същия етаж се намира Президентският апартамент, който е с 270 градусова панорамна гледка към цяла София.

Hilton Sofia e първият хотел от веригата Hilton в Европа, който представя най-новата си концепция Arcadia Meetings. Той разполага с 13 най-ново поколение зали, в които могат да бъдат проведени бизнес и лични събития, с разнообразен капацитет. Зала Мусала, която е с височина 5 метра, е идеалното място за събития с до 400 човека. Hilton Sofia ограничава вредното въздействие върху околната среда, като предлага Carbon Neutral Meetings.

Снимки: Hilton Sofia