Ракът е лечим, казва началникът на Онкологичен център „Уни Хоспитал“ д-р Росица Кръстева

Тя е сред финалистите за BALKAN MEDICAL AWARDS 2024

Онколожката д-р Росица Кръстева, която е сред водещите медицински специалисти, ползващи се с широко признание не само у нас, но и на престижни международни форуми, получи високите оценки на журито на деветото издание на BALKAN MEDICAL AWARDS 2024.

Това съобщават организаторите от Global Media, част от международната платформа за сътрудничество Global Leaders. Превенцията е най-доброто лечение – това е мотото на церемонията, която ще се състои на 05.07.2024 г. в Hyatt Regency Sofia. 

Благодарение на участието си в множество световни научни срещи, д-р Росица Кръстева поставя Онкологичния център „Уни Хоспитал“ не само в сърцето на българската здравна карта, но и в полезрението на международната общественост.

Като ръководител на Центъра тя и екипът й гарантират най-високото качество на комплексна медицинска грижа, осигурена от директната комуникация между различните специалисти и болнични звена.
„През последните 20 години новите открития, които се въведоха в практиката, доказаха, че това е хронично заболяване, което е лечимо и може да бъде държано под контрол“, категирачна е тя.
Д-р Росица Кръстева е част от МБАЛ „Уни Хоспитал“ от самото създаване на болницата през ноември 2015 г., когато се положиха и основите на днешния Онкологичен център.
Тя е лауреат на престижната годишна награда на фондация „Свети Иван Рилски“ за принос към здравеопазването за 2017 година в категория „Онкология“ и носител на приза „Лекар на годината“ на МБАЛ Уни Хоспитал за 2018 година, „Избор №1 на пациентите“ за 2022 година.
Д-р Кръстева е активен член на Европейско дружество по медицинска онкология (ESMO), Български лекарски съюз, Българска Асоциация по медицинска онкология (БАМО), Европейска общност по лъчелечение (ESTRO), Балкански съюз по онкология. Избрана е за първия председател на Клуб „Млад онколог“, председател на Онкологично Общество България, член на Управителния съвет на Българското радиохирургично дружество.

Партньори на събитието са: Националната пациентска организация, Центърът за защита правата в здравеопазването, Националното Сдружение на общопрактикуващите лекари, Националното сдружение на частните болници, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и други.

Снимки: „Уни Хоспитал“